Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Recepty doma - PC kuchařka zdarma Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů více informací >> |
|
Recept na Segedínský guláš II.
|
|
|
| |
Inredience:400 g vepřového ramínka, plecka nebo libovějšího bůčku (výborný je i z kotlet),
40 g tuku (nejraději sádlo),
80 g cibule,
2-4 lžičky sladké papriky,
necelá lžička kmínu,
lžička soli,
400 g sudového kyselého zelí,
1/4 l šlehačky,nebo nakyslé smetany,
30 g hladké mouky,
případne trochu cukru, kdyby nám omáčka připadala příliš kyselá. |
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept) | Postup přípravy:Maso vykostíme a pokrájíme na větší kostky. Na rozpálený tuk vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme - asi 10 minut, přidáme maso, popaprikujeme, pokmínujeme a maso zvolna dusíme za častého míchání ve vlastní šťávě. Když šťáva téměř zmizí, podlijeme maso horkou vodou a dusíme do poloměkka zhruba půl hodiny. Potom přidáme na menší kousky nakrájené zelí, posolíme a dusíme doměkka (znovu tak půl hodiny).
Ve smetaně či šlehačce rozmícháme vidličkou mouku, vlijeme do guláše, ochutnáme a dochutíme, případně přidáme cukr, necháme chvíli převařit (stačí 5-6 minut) a podáváme. V papiňáku je celé vaření podstatně jednodušší. Přímo v něm na tuku osmažíme cibulku, potom osmažíme maso po všech stranách, přidáme papriku, kmín, sůl, podlijeme vřelou vodou, dáme zelí a necháme dělat zhruba 40 minut. Nalijeme šlehačku s moukou, necháme asi 6 minut převařit a podáváme. Podotýkám, že šlehačka či smetana není nutná.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Segedínský guláš II., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/segedinsky-gulas-ii">Recept: Segedínský guláš II.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Segedínský guláš II.:
|