| Domácí účto | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Omalovánky | Email šablony | Recepty doma | Rybář | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře na PC | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Segedínský guláš II.


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2019

Ingredience:

400 g vepřového ramínka, plecka nebo libovější­ho bůčku (výborný je i z kotlet),
40 g tuku (nejraději sádlo),
80 g cibule,
2-4 lžičky sladké papriky,
necelá lžička kmínu,
lžička soli,
400 g sudového kyselého zelí,
1/4 l šlehačky,nebo nakyslé smetany,
30 g hladké mouky,
případne trochu cukru, kdyby nám omáčka připadala příliš kyselá.

Popis:

Maso vykostíme a pokrájíme na větší kostky. Na rozpálený tuk vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme - asi 10 minut, přidáme maso, popapri­kujeme, pokmínujeme a maso zvolna dusíme za častého míchání ve vlastní šťávě. Když šťáva téměř zmizí, podlijeme maso horkou vodou a dusíme do poloměkka zhruba půl hodiny. Potom přidáme na menší kousky nakrájené zelí, posolíme a dusíme doměkka (znovu tak půl hodiny).
Ve smetaně či šlehačce rozmícháme vidličkou mouku, vlijeme do gulá­še, ochutnáme a dochutíme, případně přidáme cukr, necháme chvíli převařit (stačí 5-6 minut) a podáváme. V papiňáku je celé vaření podstatně jednodušší. Přímo v něm na tuku osmažíme cibulku, potom os­mažíme maso po všech stranách, přidáme papriku, kmín, sůl, podlijeme vřelou vodou, dáme zelí a ne­cháme dělat zhruba 40 minut. Nalijeme šlehačku s moukou, necháme asi 6 minut převařit a podává­me. Podotýkám, že šlehačka či smetana není nutná.


Jít na recept Segedínský guláš II. >>