| Domácí účto | Recepty doma | Omalovánky | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Pletení | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Drůbež > Krůta Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Recept na Segedín lahůdkový (z krůty)

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:00
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 4724x / 2x
Přidáno/změněno: 12.4.2012
Kategorie: - Maso - Drůbež - Krůta
- Tepelně úpravená jídla - Guláše
- Zelenina - Listová - Kysané zelí

Inredience:

1,20kg krůtího masa(0,90kg – 1,30kg)
3x 0,50kg sáček dobrého kysaného zelí
3 vrchovaté kávové lžičky soli
3 vrchovaté kávové lžičky drceného kmínu
3 vrchovaté kávové lžičky sladké papriky
půl kávové lžičky pálivé papriky
6 středních cibulí ( asi 30 dkg rozkrájené cibule)
škvařené sádlo
3 polévkové lžíce hladké mouky
3x 250g zakysané smetany
5 – 6 stroužků česneku
0,8 l vody



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Cibuli nakrájím a na rozpáleném sádle(4 polévkové lžíce) nechám za stálého míchání zpěnit. Přidám 3 a půl lžičky papriky a opět zamíchám.Pak na to přidám na kousky nakrájené a okmínované (3 lžičky kmínu) maso a zamíchám . Za občasného míchání opražím. Pozor!!! – nepřipálit, paprika by zhořkla. Pražím asi 6 minut, pak podliji asi 3 dl horké vody, zamíchám a pod pokličkou 15 minut dusím. Potom osolím (3 lžičky na 1,20kg masa a3x 0,5kg zelí), zamíchám, ochutnám a případně dosolím. Na to přidám, ve studené vodě propláchnuté, vymačkané a překrájené zelí. Přidám 0,5l vody a 25minut pod pokličkou vařím, občas zamíchám. Pak prolisuji do segedínu 5 až 6 stroužků česneku, zamíchám, rovnoměrně za stálého míchání přikapu růžovou(béžovou) jíšku (ze 3 polévkových lžic hladké mouky na rozpáleném sádle, zrůžovělé za stálého míchání a odstavování z ohně), zamíchám a po přejití varem přidám zakysanou smetanu a za stálého míchání nechám přejít varem. 5 minut varu na česnek, jíšku a zakysanou smetanu dohromady stačí. Při delším varu začne zelí řidnout. Pokud máš pocit, že je segedín příliš hustý, je možno jej na závěr vaření zředit trochou mléka a nechat přejít varem. Ale lepší je hustší.

Poznámka:
-při solení je lepší trochu přesolit, po dokončení se sůl rozloží a segedín by byl nedosolený,
-pokud místo krůtího masa použiješ vepřové ramínko, musíš ho pod pokličkou dusit místo 15minut celou půlhodinu.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Segedín lahůdkový (z krůty):


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Krůta
Krůtí delikatesa 10.11.
Špagety s kečupem - vlastní boloňská úprava 13.12.
Krůtí řízečky se zeleninou a zakysanou smetanou 25.07.
Krůtí guláš s klobásou 25.07.
Krůtí prsa na šlehačce 18.07.
Krůtí překvapení s broskví 07.12.
Krůta s pomeranči 23.01.
Krůtí maso se žampiony 23.06.
Vánoční krůta podle Jamieho Olivera 09.06.
Krůtí rolky Gyros 06.11.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.051s norob)