| Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře na PC | Rybář | Email šablony | Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky |
|
| ||||||||
Segedín lahůdkový (z krůty) | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1,20kg krůtího masa(0,90kg – 1,30kg) | ||||||||
Popis: Cibuli nakrájím a na rozpáleném sádle(4 polévkové lžíce) nechám za stálého míchání zpěnit. Přidám 3 a půl lžičky papriky a opět zamíchám.Pak na to přidám na kousky nakrájené a okmínované (3 lžičky kmínu) maso a zamíchám . Za občasného míchání opražím. Pozor!!! – nepřipálit, paprika by zhořkla. Pražím asi 6 minut, pak podliji asi 3 dl horké vody, zamíchám a pod pokličkou 15 minut dusím. Potom osolím (3 lžičky na 1,20kg masa a3x 0,5kg zelí), zamíchám, ochutnám a případně dosolím. Na to přidám, ve studené vodě propláchnuté, vymačkané a překrájené zelí. Přidám 0,5l vody a 25minut pod pokličkou vařím, občas zamíchám. Pak prolisuji do segedínu 5 až 6 stroužků česneku, zamíchám, rovnoměrně za stálého míchání přikapu růžovou(béžovou) jíšku (ze 3 polévkových lžic hladké mouky na rozpáleném sádle, zrůžovělé za stálého míchání a odstavování z ohně), zamíchám a po přejití varem přidám zakysanou smetanu a za stálého míchání nechám přejít varem. 5 minut varu na česnek, jíšku a zakysanou smetanu dohromady stačí. Při delším varu začne zelí řidnout. Pokud máš pocit, že je segedín příliš hustý, je možno jej na závěr vaření zředit trochou mléka a nechat přejít varem. Ale lepší je hustší. |