500 g listového těsta
1 vejce
250 g měkkého tvarohu
1 lžíci vanilkového pudinkového prášku
2 žloutky
1 vanilkový cukr
80 g moučkového cukru
12 půlek kompotovaných broskví
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Listové těsto rozválíme na tloušťku asi 5mm. Hotový plát nakrájíme na 12 stejných čtverečků (můžeme si je také vyznačit podle pravítka).
Rohy čtverečků potom jemně pomašlujeme rozšlehaným vejcem a ohneme je do středu. Takto připravené šátečky necháme chvíli odpočinout.
Tvaroh vložíme do mísy, přidáme lžíci vanilkového pudinku, žloutky, vanilkový i moučkový cukr. Vše utřeme do hladkého krému. Do středu šátečků vytlačíme vhodným kulatým tlačítkem (nebo malou naběračkou) prohlubně a rozdělíme do nich tvarohovou náplň.
Půlky kompotovaných broskví necháme dobře okapat. Potom je rozdělíme na tvarohovou náplň. Šátečky dáme na plech vyložený pečícím papírem (nebo pouze vypláchnutý studenou vodou) a pečeme při teplotě 180 stupnů asi 10 - 15 minut do zlatova.