500 g cuket
0,5 l vývaru (i z kostky)
3 lžíce estragonového octa
3 lžíce oleje
1 menší cibule
1 stroužek česneku
300 g dlouhozrnné rýže
4 rajčata
150 g tvrdého sýra
50 g černých oliv
pepř
sůl
2 lžíce sekané zelené petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omyjeme mladé cukety a i se slupkou je nakrájíme na kostičky. Přelijeme vřelým vývarem a asi 2 minuty blanšírujeme. Potom všechny vyjmeme a okapané nasypeme do mísy. Zakápneme octem a olejem a promícháme.
Oloupeme česnek a cibuli a obojí velmi jemně nasekáme. Nasypeme k proprané rýži, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Omytá rajčata nakrájíme na kostičky. Sýr rozdrobíme nebo nakrájíme. Olivy nakrájíme a vše nasypeme k cuketám. Přidáme prochladlou sypkou rýži, osolíme, opepříme a promícháme. Podáváme s petrželkou.