200 g rýže
2 cibule
2 stroužky česneku
1 malý pórek
1 malý rajský protlak
4 rajčata
2 lžíce oleje
125 ml zeleninového vývaru
petrželová nať
1 lžička papriky
sůl.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rýži propláchneme v několika vodách a uvaříme ve 2 l osolené vody, poté propláchneme studenou vodou. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájený pórek a za stálého míchání lehce osmahneme. dodáme rajský protlak, nakrájená rajčata, vývar a zamícháme. Vmícháme uvařenou rýži, mletou papriku, dosolíme a ještě 10 min. vaříme na malém plameni. Posypeme sekanou petrž. natí.