kapr
sůl
ocet
zelenina pod svíčkovou
sterilované fazole
4 lístky rozdrobeného bobkového listu
4 kuličky nového koření
8 kuliček pepře
podle chuti feferonky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kapra zbavíme kůže, podkovovitě naporcujeme, nasolíme a necháme 3 dny v chladu odležet. Za tři dny řádně propereme a vykostíme. Na dva díly vody dáme jeden díl octa a necháme vykoštěné porce 2 dny odležet. Potom propereme a nakrájíme na kostky.
Na množství masa dáme 1/3 nakrájené cibule, převařenou zeleninu pod svíčkovou a sterilované fazole bez nálevu. Přidáme koření (na jednoho středního kapra) asi:
4 lístky rozdrobeného bobkového listu
4 kuličky nového koření
8 kuliček pepře
podle chuti feferonky
Zalejeme kvalitním olejem, zamícháme a necháme 7 dnů v chladu odležet, vhodné je ve skle.