máslo 80 g
strouhanka 30 g
petrželka
žloutek 2 ks
kyselá okurka
kapří maso 400 g
vařené nebo prolisované brambory 350 g
trocha muškátového oříšku
bramborová kaše
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vařené, nebo pečené kapří maso zbavíme všech kostí a kostiček a jemně nasekáme. Máslo utřeme do pěny, přidáme k němu strouhanku, žloutky, prolisované brambory a samozřejmě nasekané kapří maso. Nakonec ještě ochutíme muškátovým oříškem, trochou jemně nasekané petrželky a solí.
Všechny ingredience pořádně promícháme a ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které pak obalíme v trojobalu. Smažíme v horkém oleji. Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.