|
Recept na Roštěná 10 chutí
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso naklepeme na slabé plátky, osolíme opepříme, po obou stranách a obalíme v hl. mouce smichané s polohrubou na půl.
Na panvi osmažime na sádle s olejem najemno nakrajenou slaninu a cibuli a uzeninu , přidáme majoránku, hrášek, papriky, na malé proužky ,po vysmahnutí scedíme z oleje a dáme do pekáče nebo hlubšího hrnce který se nechá vložit do trouby kovová držadla a udržujeme v teple cca 60 st.C.
Olej a sádlo doplníme máslem necháme rozopustit a v této směsi zprudka opečeme všechna naklepaná osolená a opepřená masa tak aby se na povrchu vytvořila zlatavá kůrka. po opečení přendáme do predešlého pekáče nebo hrnce a posypeme zbylou moukou a přihrneme teplou smaženou směsí. navrstvíme do pekáckeu nebo hrnce dosypeme ostatní koření , a suroviny houby a pod. mírně podlejeme vodou tak aby bylo mso ponořeno a vložíme do trouby kde necháme cca 1 hodinu vypéct na tuk , pak znovu podlejeme a to tolikrát až jsou všechny druhy masa měkké , masa postupně odebíráme a udrčujeme v daklší nádobě mez omáčky v teple tak až se mekké u poslední tj. hovězí a začíná tzv vláknit tj, klehce se rozpadá na vlákna při jenmém kousutí. poté když máme všecnvo maso venku zahustíéme omácku bud hortovou sušenou jíéškou a nebo jen moukou co zbyla hl a polohr, rozmíchanou ve studené vodě . omáčku ještě nekolikrát vysmahneme až se rozvaří i cibule a pak do ní vrátíme všechna masa.
Příloha bramborová rýže: ač se to nezdá rýže s bramborami vytvoří zajímavou a vydatnou kombinaci. postupujeme následovně .
Rýži propereme tak aby odtékala jen čistá voda, středně velké brambory oloupeme popř mužeme pokrájet na poloviny . Vše vložíme dohromady do tlakového hrnce a zalejeme vodou tak aby byla cca 2,5 cm nad vrstvu rýže v hrnci nevadí když nekteré brambory budou vykukovat. potém vezmeme celou střední cibuli a napícháme do ní koření hřebíčku cca 10-15 kusů a cibuli rovněž vložíme do hrnce. Tlakový hrnac uvaříme a nyní nastane pravé kouzlení. Ač se to nezdá trvá příprava rýže tímto zpusobem vždy stejnou dobu at je ji jakékoli množství. Hrnec postavinme na sporák a zahříváme na plný výkon, Jakmile začne syšet upravíme teplotu tak aby je jemně syčel a začneme od tohoto okamžiku měřit přesně 5 minut. Potom rýží s papinákem sundáme z plotby . nenechat ani o minutu déle a dalších 5 minut necháme na prkénku dojít. potom ihned ochladíme pod studenou vodou a hrnec otevřeme a necáme rýži vypářit.
Servírujeme na hlubokých talířích a můžeme dozdobit kolečky cibule pažitkou jarní cibulkou petrželkou popř i dílky rajčat a sterilovanou kukuřicí .
Nené to zrovna dvakrít zdravé jídlo ale mohou si pochutnat i milovníci drůbeže uzenim masa vepřového i hovězího podle libosti kolik se jednotlivých druhů vloži.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Roštěná 10 chutí, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/rostena-10-chuti">Recept: Roštěná 10 chutí</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Roštěná 10 chutí:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|