| Formuláře na PC | Recepty doma | EET Účtenky | Omalovánky | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice | Domácí účto | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Rybář | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Roštěná 10 chutí


Doba přípravy:
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:11.5.2016

Ingredience:

hovezí zadní 250g
vepřová kýta 250g
drubež 250g
uzenina 250g
slanina bez kůže cca 100g
cibule 400g
česnek lisovaný cca.20g.
sůl
pepř
majoranka
paprika sladká
vegeta 20g
hřebíček
jiška sušená
mouka hladká
sádlo vepřové 100g
máslo 100g
mouka polohruba 100g
paprika nakladaná 100g
hrašek steril 1 konzerva cca 250g
olej 80g
sušené houby předem namočené cca 100g.
příloha bramborová rýže
500g brambory
500g hřebíček
cibule 1 ks střední

Popis:

Maso naklepeme na slabé plátky, osolíme opepříme, po obou stranách a obalíme v hl. mouce smichané s polohrubou na půl.
Na panvi osmažime na sádle s olejem najemno nakrajenou slaninu a cibuli a uzeninu , přidáme majoránku, hrášek, papriky, na malé proužky ,po vysmahnutí scedíme z oleje a dáme do pekáče nebo hlubšího hrnce který se nechá vložit do trouby kovová držadla a udržujeme v teple cca 60 st.C.
Olej a sádlo doplníme máslem necháme rozopustit a v této směsi zprudka opečeme všechna naklepaná osolená a opepřená masa tak aby se na povrchu vytvořila zlatavá kůrka. po opečení přendáme do predešlého pekáče nebo hrnce a posypeme zbylou moukou a přihrneme teplou smaženou směsí. navrstvíme do pekáckeu nebo hrnce dosypeme ostatní koření , a suroviny houby a pod. mírně podlejeme vodou tak aby bylo mso ponořeno a vložíme do trouby kde necháme cca 1 hodinu vypéct na tuk , pak znovu podlejeme a to tolikrát až jsou všechny druhy masa měkké , masa postupně odebíráme a udrčujeme v daklší nádobě mez omáčky v teple tak až se mekké u poslední tj. hovězí a začíná tzv vláknit tj, klehce se rozpadá na vlákna při jenmém kousutí. poté když máme všecnvo maso venku zahustíéme omácku bud hortovou sušenou jíéškou a nebo jen moukou co zbyla hl a polohr, rozmíchanou ve studené vodě . omáčku ještě nekolikrát vysmahneme až se rozvaří i cibule a pak do ní vrátíme všechna masa.
Příloha bramborová rýže: ač se to nezdá rýže s bramborami vytvoří zajímavou a vydatnou kombinaci. postupujeme následovně .
Rýži propereme tak aby odtékala jen čistá voda, středně velké brambory oloupeme popř mužeme pokrájet na poloviny . Vše vložíme dohromady do tlakového hrnce a zalejeme vodou tak aby byla cca 2,5 cm nad vrstvu rýže v hrnci nevadí když nekteré brambory budou vykukovat. potém vezmeme celou střední cibuli a napícháme do ní koření hřebíčku cca 10-15 kusů a cibuli rovněž vložíme do hrnce. Tlakový hrnac uvaříme a nyní nastane pravé kouzlení. Ač se to nezdá trvá příprava rýže tímto zpusobem vždy stejnou dobu at je ji jakékoli množství. Hrnec postavinme na sporák a zahříváme na plný výkon, Jakmile začne syšet upravíme teplotu tak aby je jemně syčel a začneme od tohoto okamžiku měřit přesně 5 minut. Potom rýží s papinákem sundáme z plotby . nenechat ani o minutu déle a dalších 5 minut necháme na prkénku dojít. potom ihned ochladíme pod studenou vodou a hrnec otevřeme a necáme rýži vypářit.

Servírujeme na hlubokých talířích a můžeme dozdobit kolečky cibule pažitkou jarní cibulkou petrželkou popř i dílky rajčat a sterilovanou kukuřicí .
Nené to zrovna dvakrít zdravé jídlo ale mohou si pochutnat i milovníci drůbeže uzenim masa vepřového i hovězího podle libosti kolik se jednotlivých druhů vloži.




Jít na recept Roštěná 10 chutí >>