vepřová nebo hovězí játra - 500 g
olivový olej - 1 dcl
mletý pepř
worchester - 2 polévkové lžíce
kukuřičný nebo bramborový škrob - 1 lžíce
bílé víno - 1/2 dcl
máslo - 1 lžíce
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Játra nakrájíme na kostky 1-2 cm,dáme do mísy, kde k nim přidáme worcester,mletý nebo drcený pepř,olivový olej a zasypeme škrobem.Směs řádně promícháme a necháme 15 až 20 minut proležet.
Pak necháme rozpálit pánev bez tuku a játra prudce za stáleho míchání restujeme až do doby ,kdy nejsou krvavá, což může trvat 5-10 minut.Pak přilejeme bílé víno a přidáme máslo.Nakonec dle chuti osolíme a servírujeme s bagetou nebo topinkami.