1-1,5 kg mletého masa (míchané)
1 cibule
1-2 vejce
1 houska
trocha mléka
1-2 lžíce plnotučné hořčice
100-200 g sýra Feta (též k dostání pod názvem Apetina či sýr středomořského typu)
1 lžíce rajského protlaku
dle chuti 1 červená paprika (posekaná) - nemusí být
dle chuti 3-10 zelených vypeckovaných oliv (posekané či celé)
od oka: sůl,pepř,divoký dobromysl (oregáno),bazalka
tymián,jalovec (rozdrcený)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme "bochník", delší než oba kousky fety položene v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou čast směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénko otáčíme, aby se ty dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla víceméně pěkně uprostřed. Předáme do zapékací mísy a pečeme cca. 1,5 hod. při 200 °C. Podáváme např. s bramborami. Přeji Vám dobrou chuť.