2 lilky
sůl
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
750 g mletého masa
1 svazek sekané petrželky
800 g sterilovaných rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
pepř
450 g brambor
50 g hladké mouky
50 g másla
600 ml mléka
200 g jogurtu
2 vejce
4 lžíce strouhaného parmazánu
3 lžíce strouhanky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 min. odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 min.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a provaříme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Pečeme asi 50 min.