| Omalovánky | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Řecká musaka


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:1.1.2010

Ingredience:

2 lilky
sůl
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
750 g mletého masa
1 svazek sekané petr­želky
800 g sterilovaných raj­čat
2 lžíce rajčatového protlaku
pepř
450 g brambor
50 g hladké mou­ky
50 g másla
600 ml mléka
200 g jogurtu
2 vejce
4 lžíce strouhaného parmazánu
3 lžíce strouhanky

Popis:

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 min. odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 min.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a provaříme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Pečeme asi 50 min.





Jít na recept Řecká musaka >>