protlak rajčatový 2 lžíce
tymián
pepř celý
pepř mletý
sůl
list bobkový
cibule 60 g
koření nové
mouka hladká 60 g
cukr 10 g
perník na strouhání
vývar masový 0.75 l
máslo 40
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z tuku, sekané cibule a mouky připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a metličkou dobře rozmícháme. Přidáme divoké koření, osolíme a za častého míchání dobře provaříme. Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem, takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak. Omáčku je dobré ještě ochutit cukrem, solí a pepřem a chviličku provaříme. A pokud se vám bude zdát omáčka příliš řídká, zahustěte ji strouhaným perníkem, nebo trochou jíšky. Rajská omáčka je výborná k houskovým knedlíkům a hovězímu masu.