1/2 kg polohrubé mouky
1/4 kg tuku
jeden žloutek
jedno vejce
4 dkg droždí
1/2 lžičky prášku do pečiva
trošku cukru na kvásek
náplň:
tvaroh
cukr
vajíčko
rozinky a mléko dle potřeby
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Před přípravou těsta si nachystáme tvarohovou náplň.
Smícháme tvaroh, vajíčko, dle chuti přidáme cukr vmícháme rozinky a mléko dle potřeby.
těsto:
Droždí namočíme do vlažného mléka s cukrem. Připravíme těsto z mouky, prášku do pečiva a ostatních přísad. Nenecháváme vykynout, ihned rozválíme a děláme čtverečky, které plníme připravenou náplní.
Buchtičky klademe na vymaštěný plech a pečeme v mírně teplé troubě.
Horké obalujeme ve vanilkovém cukru.