hovězí kližka 1-1,5kg
stejné množství cibule
sádlo nebo olej
sladká paprika
silný hovězí vývar
červené víno 1dl
rajče
chili
rybízová zavařenina
sůl,drcený pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibulku pokrájíme na hrubo a zpěníme na sádle a osmahneme do zlatova,může se trošku připálit.Pak přidáme osolené maso nakrájené na kostky o hraně 2cm plu mínus 10% a trpělivě čekáme až se štáva,kterou maso pustí,vysmahne.V tom okamžiku přidáme sladkou papriku,která se musí osmahnout,aby ztratila syrovou chuť.Zalijeme vařícím silným vývarem a přidáme červené víno.Vaříme na mírném plameni cca 2hodiny (necháme probublávat).Půl hodiny před dokončením přidáme pro barvu rajče a pro chuť zavařeninu.Dle chuti přiostříme chili nebo pálivou paprikou.Jako přílohu použijeme knedlík,noky,rýži nabo makarony.