
|
Recept na Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. (Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.)
Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.
V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.
Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.
Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/prave-slovenske-halusky-s-bryndzou-a-slaninou">Recept: Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou:

Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
|