| Hromadné emaily | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Rybář | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:3.1.2015

Ingredience:

příloha:
anglická slanina 300 g
těsto:
sůl 1 lžička
polohrubá mouka 1,5 hrnků
brambory (střední) 7 ks
zálivka:
zakysaná smetana 200 g
bryndza 200 g

Popis:

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. (Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.)

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.


Jít na recept Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou >>