|
Recept na Plněné karbanátky s čepicí
|
|
|
| |
Postup přípravy:Houby pokrájíme na malé kousky. Na náplň budeme potřebovat asi misku pokrájených hub. Posypeme je kmínem a solí a dusíme v malém množství vody doměkka, asi 15 minut. Vodu z hub pak slijeme.
Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Na malém množství másla ji smažíme, dokud nezesklovatí. Zelenou cibulovou nať nakrájíme na tenká kolečka. Petrželku nasekáme na jemno.
Z karbanátků odřízneme vrchní část a lžící je uvnitř trochu vydlabeme. Vrchní část karbanátků si ponecháme, vydlabané vnitřky později nakrájíme na kousky a přimícháme do náplně.
Sýr nastrouháme a promícháme s vajíčkem, houbami, zelenou cibulkou a osmaženou cibulkou. Měla by vzniknout hustá hmota. Pokud je příliš řídká, můžeme ji zahustit strouhankou, nebo přidáme více nastrouhaného sýra. Houbovou směs můžeme ochutit oblíbeným kořením, např. majoránkou, nebo kořením provensálským. Není to ale podmínkou.
Houbovou směsí naplníme všechny karbanátky a přikryjeme je "čepicí“.Odříznutou vrchní část - čepici - připevníme párátkem. Karbanátky narovnáme na jemně vymaštěný plech nebo pouze na pečící papír a zapékáme v troubě asi 15 -20 minut, dokud houbová směs neztuhne a nezezlátne.
Plněné karbanátky s "čepicí“ podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo uvařenými brambory.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Plněné karbanátky s čepicí, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/plnene-karbanatky-s-cepici">Recept: Plněné karbanátky s čepicí</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Plněné karbanátky s čepicí:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
HomePack3000 - programy na doma Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. více informací >> |
|