4 velké brambory,
1 velká cibule,
200 g žampiónů,
2 červené papriky,
1 zelená paprika,
2 lžíce másla,
1 lžička sypkého polévkového koření,
1 lžička nasekaného oregana,
125 g mozzarelly,
2 lžíce zakysané smetany,
lžíce majoránkových lístků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory omyjeme a vaříme ve vodě asi 10 minut. Potom je slijeme a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli, žampióny na plátky a papriky na malé kostičky. Osmažíme na másle, ochutíme polévkovým kořením a oreganem. Brambory rozpůlíme podélně a vydlabeme lžící.
Dáme do vymaštěného pekáče a naplníme částí zeleniny. Sýr pokrájíme na kostičky a nasypeme na náplň. Troubu předehřejeme na 200°C a zapečeme asi čtvrt hodiny. Zbylou zeleninu promícháme se zakysanou smetanou a podáváme s bramborami.
Po upečení posypeme brambory lístky majoránky.