1/2 vepřové panenky
cca 10 cm pórku
5 dkg salámu Poličan nebo Herkules
5 dkg sýru Eidam
sečuánský pepř
sůl
máslo
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřovou panenku nařízneme ze dvou stran, tak aby se dal vytvořit větší plát. Ten naklepeme, posolíme a ochutíme sečuánským pepřem. Pórek spaříme a naklademe jednotlivé listy na panenku. Pak na ně naslkádáme salám a sýr. Panenku zarolujeme a převážeme. Na na pánvi ji velmi rychle opečeme. Jen aby zbělela a póry masa se uzavřely. Pak vložíme panenku do pekáčku, mírně podlejeme vodou nebo vývarema přidáme trochu másla. Pečeme při 220°C
za stálého podlévání a obracení asi 30 min. Pak maso vyjmeme odstraníme motouz a krájíme na úhledené plátky. Jako přílohu podáváme brambory a zeleninovou oblohu.