8 špekáčků
4 velkých cibulí
4 lžíce plnotučné hořčice
8 lžic cukru
1 lžíce soli
80 ml octa
240 ml piva
4 lístky bobkového listu
8 kuliček nového koření
16 kuliček celého pepře
8 malých chilli papriček
mletý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
2. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
4. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme.
Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou než budou nachystané ke konzumaci.