500 g pšeničné hrubé mouky
15g droždí
několik lžic vlažné vody na kvásek
5 lžíc horké vody
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce olivového oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme olej a rozpracujeme rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Malým množstvím oleje potřeme povrch bochánku vytvřeného z těsta a necháme kynout, dokud nenabyde dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlustou placku, poprášíme moukou a necháme ještě půl hodiny v teple v klidu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu v maximálně vyhřáté troubě (230°C) asi 10 minut- až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.