| FormOffice | Rybář | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky | Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pita- chléb faraonů


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.10.2016

Ingredience:

500 g pšeničné hrubé mouky
15g droždí
několik lžic vlažné vody na kvásek
5 lžíc horké vody
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce olivového oleje

Popis:

Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme olej a rozpracujeme rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Malým množstvím oleje potřeme povrch bochánku vytvřeného z těsta a necháme kynout, dokud nenabyde dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlustou placku, poprášíme moukou a necháme ještě půl hodiny v teple v klidu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu v maximálně vyhřáté troubě (230°C) asi 10 minut- až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.


Jít na recept Pita- chléb faraonů >>