1 kg hovězí kližky
2 větší cibule
1 pl sladké pariky
1 sklenice zleniny kunovjanka
1 plechovka fazolí s kukuřicí
1 kostka bujónu
2 pl hladké mouky
tuk
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na tuku a přidáme sladkou papriku, krátce osmahneme a přidáme na kostky pokrájenou kližku. Krátce orestujeme.
Kunovjanku v sítu lehlce propláchneme vodou, aby se zbavila kyselosti a přidáme k masu. Společně dusíme do měkka, podléváme dle potřeby.
Nakonec přidáme kostuku bujonu, dochutíme solí a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme ještě asi 20 minut. Na úplný závěr přidáme fazolky s kukuřicí a promícháme.
Podáváme s čerstvým chlebem.