| Email šablony | EET Účtenky | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | DWN.cz | Pletení | Domácí účto | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice | Recepty doma | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr testo krem ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Zelenina > Listová Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Recept na Pickles - salát z kvašené zeleniny

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 21859x / 2x
Přidáno/změněno: 26.7.2009
Kategorie: - Saláty
- Zelenina
- Zelenina - Listová - Zelí
- Přílohy

Inredience:

zelí 1500 g
mrkev 200 g
celer 200 g
jedna větší cibule
lžička kmínu
lžička soli
kopr
okurčák (3litrová sklenice důkladně umytá!)



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama a hodně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 5-7 dnů kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování. Je možné pužít i jinou zeleinu ale nesmí se tam dát křen zabraňuje kvašení. Jedině až po vykvašení.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



diskuse Uživatelská diskuse k receptu Pickles - salát z kvašené zeleniny:

(3 příspěvků) 1

hodnocení
kvašená zelenina
Doporučuji si koupit pružinu na zelí - stojí pouze kolem 45 Kč, hledejte na internetu. Tu můžete použít na zavařovačku a vždy si udělat z týden čerstvou kvašenou zeleninu nebo zelí bez problému a to vždy v ledničce po ruce. Přeji hodně úspěchů!!
Napsal: Inka dne 7.2.2016 13:00:24
hodnocení
Zatížení zeleniny
Já zatěžuji zeleninu ve sklenici nebo okurky na kvašení v hrnci tak, že vezmu igelitový, neděravý sáček, naplním jej vodou podle potřeby ( 1 l = 1 kg ) a ten umístím na zeleninu, okurky a pod. Nemusím vyřezávat žádná kolečka a shánět kameny na zatížení. Zkuste to !
Napsal: Vladimír Dudek dne 7.11.2010 09:30:04
hodnocení
dotaz
Omlouvám se, že nehodnotím Vaš recept, ale svůj nezdar. Koupila jsem si keramický hrnek na pickles cca na 1 a 1/2 kg zeleniny. Zeleninu (mrkev, celer, petržel, pór) jsem pečlivě umyla, nastrouhala, prosolila a dala kvasit.Protože skutečně pustila málo vody, zalila jsem ji, jak doporučujete, studenou převařenou vodou se solí. Asi za 4 dny jsme ochutnali, byla hodně slaná, ale jinak dobrá. Odjeli jsme na týden a po návratu jsem zjistila, že je navrchu úplně plesnivá. Teď mám strach zeleninu v hrnku znovu nechat kvasit. Čím to mohlo být? Děkuji za odpověď.
Napsal: Irena Henzlová dne 15.1.2010 23:35:30


Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pickles - salát z kvašené zeleniny:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Listová
Zelný bramborák 18.10.
Masová směs na tousty 18.10.
Kuře v zelí 10.11.
Zelňačka obědová 10.11.
Koleno na zelí 10.11.
Sarma - pečené zelné listy 10.11.
Špenátové karbenátky 24.10.
Obědový pekáč 24.10.
Dušená kapusta se salámem 24.10.
Koložvárské zelí trochu jinak 24.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0566s norob)