| FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Omalovánky | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pickles - salát z kvašené zeleniny


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2009

Ingredience:

zelí 1500 g
mrkev 200 g
celer 200 g
jedna větší cibule
lžička kmínu
lžička soli
kopr
okurčák (3litrová sklenice důkladně umytá!)

Popis:

Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama a hodně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 5-7 dnů kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování. Je možné pužít i jinou zeleinu ale nesmí se tam dát křen zabraňuje kvašení. Jedině až po vykvašení.


Jít na recept Pickles - salát z kvašené zeleniny >>