| FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Omalovánky | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Domácí účto |
|
| ||||||||
Pickles - salát z kvašené zeleniny | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: zelí 1500 g | ||||||||
Popis: Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama a hodně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 5-7 dnů kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování. Je možné pužít i jinou zeleinu ale nesmí se tam dát křen zabraňuje kvašení. Jedině až po vykvašení. |