česnek 3 stroužky
olej 4 lžíce
sůl
vejce 2 ks
šunka 200 g
mléko 200 ml
cibule 1 ks
houska 2 ks
voda na podlití
mletý černý pepř
mleté maso (míchané) 600 g
náplň:
klobása 1 ks
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Housky nakrájíme a necháme je v mléce rozmočit. Pak je vymačkáme a dáme do mísy.
Mleté maso rozbalíme, vložíme do mísy k houskám a promícháme. Osolíme a přidáme vejce. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a rovněž vložíme k masu. Dále nakrájíme šunku na malé kostičky, přidáme do mletého masa.
Mleté maso ještě opepříme a dobře promícháme. Z těsta vytvarujeme šišku a dovnitř zasuneme klobásu. Klobása by měla být předem po celém obvodu naříznuta, aby se při pečení příliš nekroutila.
V pekáči na plotýnce rozehřejeme olej a šišku osmažíme ze všech stran. Pak maso podlijeme vodou a dusíme v zakrytém pekáči v troubě asi 20 minut. Potom víko odkryjeme a masovou šišku dopečeme.
Hotovou masovou šišku s klobásou podáváme s vařeným bramborem.