krůtí kýta
česnek
rozmarýn
sůl
bílé víno
olivový olej
Příloha: rýže nebo vařené brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kýtu omyjeme, osušíme, maso s kostí několikrát nařízneme, necháme kýtu potaženou kůží.
Do zářezů pak vložíme hodně česneku. Osolíme a posypeme rozmarýnem.
Pekáč pokapeme olivovým olejem a necháme asi 20-25 min. péct (v mikrovlnce v režimu Crisp Grill 900W).
Po 10ti minut8ch otočíme a podlijeme trochou bílého vína. Necháme udělat hodně do měkka. Maso má pak chuť k nerozeznání od jehněčího.
Před podáváním stáhneme kůži a nůžkami na drůbež naporcujeme.
Jako přílohu doporučuji rýži nebo vařené brambory.
Při pečení více kýt je nutné péci podstatně delší dobu...