| Počítej Kalorie | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | DWN.cz | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | FormOffice | Snadné hubnutí | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečená krůtí kýta


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2012

Ingredience:

krůtí kýta
česnek
rozmarýn
sůl
bílé víno
olivový olej
Příloha: rýže nebo vařené brambory

Popis:

Kýtu omyjeme, osušíme, maso s kostí několikrát nařízneme, necháme kýtu potaženou kůží.
Do zářezů pak vložíme hodně česneku. Osolíme a posypeme rozmarýnem.
Pekáč pokapeme olivovým olejem a necháme asi 20-25 min. péct (v mikrovlnce v režimu Crisp Grill 900W).
Po 10ti minut8ch otočíme a podlijeme trochou bílého vína. Necháme udělat hodně do měkka. Maso má pak chuť k nerozeznání od jehněčího.
Před podáváním stáhneme kůži a nůžkami na drůbež naporcujeme.
Jako přílohu doporučuji rýži nebo vařené brambory.

Při pečení více kýt je nutné péci podstatně delší dobu...


Jít na recept Pečená krůtí kýta >>