2 patizony o průměru 10 cm
2 lžíce olivového oleje
1 kuřecí prsa pečená nebo vařená
2-3 rajčata
100 g plesnivý sýr
1 lžíce provensálského koření
1 lžička koření caciky
1 lžička koření gyros
trocha soli
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Patizony oloupeme, vybereme jadřinec a nakrájíme na kostičky (1x1 cm).
Vychlazená vařená nebo kuřecí prsa nakrájíme na kostičky (1x1 cm).
Rajčata spaříme vodou, oloupeme a vybereme jádra se štávou, nakrájíme na kostičky (1x1 cm).
Plesnivý sýr nakrájíme na kostičky (1x1 cm).
Vše opatně smícháme a přidáme koření se solí. Necháme proležet alespon 1/2 hodiny.
Podáváme samostatně s jakoukoli přílohou nebo jako přílohu k hl.jídlu.