8 kuřecích prsíček
100 ml smetany ke šlehání
1 ml citrónové šťávy
100 g čerstvého nebo mraženého chřestu
50g másla
bylinky – tymián
rozmarýn
estragon
bazalka
2 konzervy rajčat i s tekutinou
100 ml bílého vína
200g anglické slaniny
sůl,pepř
2 lžíce octa z bílého
nebo červeného vína
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z poloviny prsíček nameleme hladkou hmotu, kterou smícháme se smetanou, vínem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Druhou půlku prsíček naklepeme, naplníme fáší, přidáme nadrobno posekaný zblanšírovaný chřest , přehneme a konce spíchneme jehlou k sobě. Obalíme slaninou a opékáme na pánvi na másle nebo na grilu asi 10 minut.