Z droždí, trochy vlažného mléka (cca 50ml), lžičky cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek.
Do větší mísy dáme vlažné mléko a postupně přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a mouku. Na závěr vykynutý kvásek a zaděláme řídké těsto.
Necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
Po vykynutí si připravíme lívanečník nebo menší pánev. Na pánev dáme asi půl lžičky másla a nalijeme těsto.
Opečeme po obou stranách.
Borůvky dáme hrnce, přidáme cukr krystal a rozehřejeme. Nevaříme pouze rozpustíme cukr. Borůvky pustí šťávu. Na závěr přidáme lžíci citrónové šťávy.
Ještě teplé lívance potřeme marmeládou. Nazdobíme vypeckovanými půlkami hroznového vína a plátky z broskve. Pocukrujeme a přelijeme borůvkovou omáčkou.