270 g moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů
80 g nasekaných vlašských ořechů
5 vajec
50 g rozinek
50 g hladké mouky
20 g vanilkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. dvě celá vejce a 3 žloutky utřeme společně se 150 g moučkového cukru, přidáme mouku, 150 g mletých ořechů a 50 g rozinek
2. těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (plech o velikosti cca 20 x 30 cm) a vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme těsto pouze napůl, cca 10 minut
3. během deseti minut co je těsto v troubě, ušleháme sníh ze tří bílků, vmícháme do něj 120 g moučkového cukru a jeden cukr vanilkový (20 g)
4. napůl pečené těsto vyndáme z trouby, pomažeme směsí z bílků a posypeme 80 g sekaných ořechů, vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut