|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Ořechový dort z Ozdu
|
|
|
| |
Doba přípravy: |
01:30 |
Počet porcí: |
1 |
Autor: |
|
Zobrazeno/týden: |
947x / 1x |
Přidáno/změněno: |
19.6.2016 |
Kategorie: |
- Sladké pokrmy - Dorty |
Inredience:vajcia 8 ks,
orechy vlašské, mleté 150 g,
čokoláda na varenie 100 g,
strúhanka z rožkov 4 pl,
vanilka nastrúhaná alebo vanilkový cukor
plnka a poleva:
orechy vlašské, mleté 150 g,
cukor práškový 180 g,
mlieko prevarené, vychladené 1 dl,
maslo 150 g,
orechy vlašské, mleté a postrúhaná čokoláda na posypanie a ozdobenie. |
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept) | Postup přípravy:Cesto:
Žĺtka vymiešame s cukrom a postrúhanou vanilkou (vanilkovým cukrom), pridáme mleté orechy, čokoládu, strúhanku a nakoniec vmiešame sneh z 8 bielok. Zmes vlejeme do tortovej formy a pečieme asi 30 minút pri 160 stupňoch.
Plnka a poleva:
Z orechov, cukru a mlieka za stáleho miešania uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Do studenej hmoty vmiešame maslo a celú hmotu vyšľaháme dopenista.
Tortový korpus prekrojíme a natrieme plnkou. Vrch aj boky torty potrieme plnkou, posypeme mletými orechami a ozdobíme čokoládou.
Recept je starý približne 200 rokov a množstvá a postup bol prepísaný pre terajšie použitie.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Ořechový dort z Ozdu, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/orechovy-dort-z-ozdu">Recept: Ořechový dort z Ozdu</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Ořechový dort z Ozdu:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Dorty
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|