|
Recept na Olomoucká sekaná
|
|
|
| |
Postup přípravy:Tvarůžky nakrájíme na menší kousky a promícháme s masem a vejci, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř. Důkladně propracujeme. Směs můžeme zahustit strouhankou, aby se nám podařilo udělat kompaktní šišku. Na dno pekáčku položíme 3-4 špejle a na ně usadíme šišku (aby se nepřipekla ke dnu). Pečeme v předehřáté troubě, občas podléváme vodou. Podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí, kyselými okurkami a vychlazeným pivem.
Tip: Místo klasických tvarůžků můžeme použít tvarůžky ochucené. Prodávají se v kulatých plastových miskách a mají různé příchutě — s kmínem, s drcenou paprikou, s česnekem, se zeleným pepřem a podobně. Na 1 kg masa vyjdou dvě balení (mívají 125 g).
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Olomoucká sekaná, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/olomoucka-sekana">Recept: Olomoucká sekaná</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Olomoucká sekaná:
|