| DWN.cz | Pletení | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Domácí účto | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Rybář | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Olomoucká sekaná


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:10.12.2014

Ingredience:

250 g olomouckých tvarůžků,
1 kg mletého vepřového,
2 vejce,
česnek,
majoránka,
sůl,
mletý černý pepř,
drcený kmín,
strouhanka

Popis:

Tvarůžky nakrájíme na menší kousky a promícháme s masem a vejci, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř. Důkladně propracujeme. Směs můžeme zahustit strouhankou, aby se nám podařilo udělat kompaktní šišku. Na dno pekáčku položíme 3-4 špejle a na ně usadíme šišku (aby se nepřipekla ke dnu). Pečeme v předehřáté troubě, občas podléváme vodou. Podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí, kyselými okurkami a vychlazeným pivem.

Tip: Místo klasických tvarůžků můžeme použít tvarůžky ochucené. Prodávají se v kulatých plastových miskách a mají různé příchutě — s kmínem, s drcenou paprikou, s česnekem, se zeleným pepřem a podobně. Na 1 kg masa vyjdou dvě balení (mívají 125 g).


Jít na recept Olomoucká sekaná >>