2 lžíce olivového oleje
1 nakrájená malá cibule
1 nakrájená malá červená paprika
1 lžička nadrobno nakrájené červené čili papričky
440 g rozmačkaných rajčat z konzervy
2 lžíce rajčatového protlaku
6 vajec
12 tenkých plátků kořeněného salámu
2 lžíce nakrájené petrželky
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 160°C. Na pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme cibuli, až je měkká a zlatavá. Přidáme papriku a čili papričku a opékáme další 2-3min. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a osolíme a asi 10min dusíme. Rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky. Lžící uděláme ve směsi šest důlků a do každého postupně vyklepneme jedno vejce. Podle chuti přisolíme.
Rajčatovou směs s vejci pokryjeme tenkými plátky salámu nebo klobásy. Zapékáme asi 20min, až bílky ztuhnou, ale žloutky zůstanou vláčné.