domácí škvařené sádlo - 100 g
hrubá krupice - 200 ml
plnotučné mléko - 250 ml
domácí široké nudle - 250 g
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo a nasypeme hrubou krupici. Za stálého mícháni necháme krupici osmažit do růžova a v poslední chvíli zalejeme mlékem. Zprvu vznikne řídká kaše, která postupem času houstne. Krupice po vstřebání mléka musí být měkká. Přidáme sůl a tuto směs dáme do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů C asi na 15 minut zapéct. Mezi tím jsme dali do osolené vody vařit široké domácí nudle, tak aby nebyly příliš měkké. Po scezení uvařené nudle smícháme s již téměř rozpadlou krupicí a případně dosolíme. Podáváme s okurkou, červenou řepou nebo nakládanými cibulkami. Vynikající a jednoduché jídlo.