400 g hladke mouky
1 vejce
1žloutek
sůl.800 g bileho zeli
300g cibule
2 lžíce oleje
250g drcených rajčat
1 kostku instantního zeleninoveho bujonu
1 lžičku cukru a mletý bílý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z mouky,celeho vejce a jednoho žloutku,půl lžičky soli a 125 mililitrů vody uhněteme tuhe těsto ,ktere necháme pod utěrkou odpočinout.Těsto vyvalíme a rozkrajíme na delší asi 1 centimetr široke nudle uvaříme v dostatečnem množství vrouci osolene vody asi 3 minuty.Ze zelí odstraníme vnější listy hlávku rozkrojíme a vykrojíme koštal.Pak jej nakrájime na čtverečky,ktere ve vroucí osolene vode povaříme 2 až 3 minuty polovinu množství cibule nakrajíme na kolečka lehce jej poprášime hladkou moukou,osmažíme v rozpalenem oleji a vyjmeme.Zbylou cibuli nakrajíme na drobno a necháme zesklovatět na pánvičce.Zalijeme ji drcenými rajčaty přidáme rozdrobenou kostku,bujonu,ochutíme solí cukrem a bílým pepřem.Do hotove omáčky nakonec vložíme připravene zelí a povaříme asi 10 minut.Nakonec přidáme uvařene nudle a dobře promíchame.