|
Recept na Nesmeňské buchty (knedlíky)
|
|
|
| |
Postup přípravy:Oloupeme vařené brambory, lépe studené, nastrouháme na jemném struhadle (jako na bramborové knedlíky), nesmačkáváme. Posypeme moukou, přidáme špetku soli a rukama ve větší míse prosýpáme, jako když se dělá drobení, přidáváme mouku až se udělá drobenka. Pak hmotu zmáčkneme do koulí velikých asi jako chlupaté knedlíky. Nesmí se dát málo mouky (buchty by se slily) ani moc (rozpadaly by se), během prosýpání zkusíme zmáčkout drobenku dohromady, pokud se buchty jen tak tak nerozsypou, je to akorát. Je to zhruba na 10 brambor asi 3/4 kg mouky (udělá se asi 5 buchet). Házíme do vařící vody a vaříme 30 min. Vybereme z vody, propíchneme vidličkou a necháme vychladnout. Podáváme k houbové či bílé cibulové omáčce nebo jako přílohu k vařenému uzenému(nebo vepřovým žebrům, ovaru, pečeni atd.) s bramborovým zelím. Je to krajové jídlo z oblasti Doudleb, dříve se připravovalo z žitné mouky, proto se jim také někdy říká "žitné buchty".
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Nesmeňské buchty (knedlíky), zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/nesmenske-buchty-knedliky">Recept: Nesmeňské buchty (knedlíky)</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Nesmeňské buchty (knedlíky):
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|