4 vepřové řízky
sůl
mletý pepř
6-8 lžic oleje
2 větší cibule
500g brambor
1 lžička tuku na vymaštění nádoby
4 stroužky česneku
250 ml světlého piva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Řízky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleje po obou stranách prudce opečeme. Opečené vyjmeme. Na zbylém oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli. Potom nakrájíme na kolečka brambory a pokládáme je na dno předem tukem vymaštěného kastrolku. Vrstvu brambor osolíme, opepříme. Potom přidáme opečené roštěnky, na které položíme osmahnutou cibuli a na tenkoé plátky pokrájený česnek. Maso pokryjeme další vrstvou brambor, znovu osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Potom vše zalijeme pivem a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi jednu hodinu, když je vrchní vrstva brambor dozlatova upečená. Pokrm doplníme zeleninovým salátem