| Pletení | DWN.cz | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | EET Účtenky | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Formuláře na PC | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Námořnické maso podle Radka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 vepřové řízky | ||||||||
Popis: Řízky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleje po obou stranách prudce opečeme. Opečené vyjmeme. Na zbylém oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli. Potom nakrájíme na kolečka brambory a pokládáme je na dno předem tukem vymaštěného kastrolku. Vrstvu brambor osolíme, opepříme. Potom přidáme opečené roštěnky, na které položíme osmahnutou cibuli a na tenkoé plátky pokrájený česnek. Maso pokryjeme další vrstvou brambor, znovu osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Potom vše zalijeme pivem a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi jednu hodinu, když je vrchní vrstva brambor dozlatova upečená. Pokrm doplníme zeleninovým salátem |