|
Recept na Nadívaný králík
|
|
|
| |
Postup přípravy:Vyrobíme pastu z utřeného česneku, mleté papriky pálivé i sladké, pepře a soli
Domácího králíka poctivě našpikujeme dobrou uzenou slaninou všude, kde se to dá: hřbet, kýty i přední packy. Potřeme celého králíka pastou – i uvnitř
Připravíme nádivku:
z uzenin: párků (telecí, pražské), salámu, uzeného špeku nebo bůčku, dáme do ní cibule nakrájené na velké kusy (nejlépe čtvrtiny), cca 4 stroužky česneku vcelku – vložíme do králíka a zašijeme nebo zajistíme jehlami.
Zvenku králíka ještě opaprikujeme a nejlépe přímo na pekáči necháme 24 hodin v chladu odležet
Před pečením do pekáče pokrájíme ještě 2 ks cibule, dáme sádlo, vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut, až je maso měkké, občas podléváme
Podáváme s čímkoliv, nejlépe s knedlíky. V průběhu konzumace i po ní konzumentům zajišťujeme hojné zalévání pivem.
Komentář: Tento recept jsem získal od pana Duřta, když jsem v Bochově ochutnal tak dobrého domácího králíka jako nikdy předtím. Tento recept určitě nepatří do redukčních diet, z hubeného králíka a jeho nevýrazného masa vznikne mimořádná pochoutka srovnatelná s nejlépe upravenou zvěřinou!
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Nadívaný králík, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/nadivany-kralik">Recept: Nadívaný králík</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Nadívaný králík:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|