Ingredience:
1 králík
hodně česneku
hodně domácí nebo anglické slaniny
mletá paprika – pálivá i sladká
nejméně 4 velikánské cibule
všechny dostupné uzeniny:
párky, 20 dkg salámu, uzený špek, uzený bůček atp.
pepř,sůl
Příloha:
knedlíky (i bramborové),
dušené zelí, brusinkový kompot – fantazii se meze nekladou
|
Popis:
Vyrobíme pastu z utřeného česneku, mleté papriky pálivé i sladké, pepře a soli
Domácího králíka poctivě našpikujeme dobrou uzenou slaninou všude, kde se to dá: hřbet, kýty i přední packy. Potřeme celého králíka pastou – i uvnitř
Připravíme nádivku:
z uzenin: párků (telecí, pražské), salámu, uzeného špeku nebo bůčku, dáme do ní cibule nakrájené na velké kusy (nejlépe čtvrtiny), cca 4 stroužky česneku vcelku – vložíme do králíka a zašijeme nebo zajistíme jehlami.
Zvenku králíka ještě opaprikujeme a nejlépe přímo na pekáči necháme 24 hodin v chladu odležet
Před pečením do pekáče pokrájíme ještě 2 ks cibule, dáme sádlo, vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut, až je maso měkké, občas podléváme
Podáváme s čímkoliv, nejlépe s knedlíky. V průběhu konzumace i po ní konzumentům zajišťujeme hojné zalévání pivem.
Komentář: Tento recept jsem získal od pana Duřta, když jsem v Bochově ochutnal tak dobrého domácího králíka jako nikdy předtím. Tento recept určitě nepatří do redukčních diet, z hubeného králíka a jeho nevýrazného masa vznikne mimořádná pochoutka srovnatelná s nejlépe upravenou zvěřinou!
|