|
Recept na Musaka po česku
|
|
|
| |
Postup přípravy:Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, čubrici, pepř, sůl a smahneme vše až maso zhrudkovatí. Na závěr přidáme červenou mletou papriku (kdo rád může i pálivou) a po zamíchání sejmeme z ohně a odložíme, aby paprika nezhořkla.
Brambory oškrabeme, nakrájíme na kolečka cca 0,5 mm silná, a dáme na 10 min. vařit v osolené vodě společně s oškrabanou mrkví, petrželí a některým doplňkem (mimo lilku ten lehce po oloupání a nakrájení na kolečka osmahneme).
Po uvaření připravíme římský hrnec (může být pekáček) a po jeho lehkém vymazání olejem klademe střídavě:
část brambor, část masa, mrkev na kolečka, doplněk na plátky
opět část brambor, část masa, mrkev na kolečka, doplněk na plátky
a navrch plátky brambor
Částí vody z brambor vymyjeme pánvičku trochu osolíme a použijeme na zalití musaky. Pečeme v 220 C teplé troubě cca 40 - 45 min.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Musaka po česku, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/musaka-po-cesku">Recept: Musaka po česku</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Musaka po česku:
|