| Email šablony | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Musaka po česku


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.7.2019

Ingredience:

0,5 kg mletého masa
1 kg brambor
3 mrkve
1 petržel
2 střední cibule
doplněk:
kedlubna, lilek, celer
koření:
čubrice (saturejka), pepř, červená sladká paprika
4 lžíce oleje
sůl

Popis:

Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, čubrici, pepř, sůl a smahneme vše až maso zhrudkovatí. Na závěr přidáme červenou mletou papriku (kdo rád může i pálivou) a po zamíchání sejmeme z ohně a odložíme, aby paprika nezhořkla.
Brambory oškrabeme, nakrájíme na kolečka cca 0,5 mm silná, a dáme na 10 min. vařit v osolené vodě společně s oškrabanou mrkví, petrželí a některým doplňkem (mimo lilku ten lehce po oloupání a nakrájení na kolečka osmahneme).
Po uvaření připravíme římský hrnec (může být pekáček) a po jeho lehkém vymazání olejem klademe střídavě:
část brambor, část masa, mrkev na kolečka, doplněk na plátky
opět část brambor, část masa, mrkev na kolečka, doplněk na plátky
a navrch plátky brambor
Částí vody z brambor vymyjeme pánvičku trochu osolíme a použijeme na zalití musaky. Pečeme v 220 C teplé troubě cca 40 - 45 min.


Jít na recept Musaka po česku >>