12 velkých,nepříliš moučnatých brambor
1/2 kg vepřového masa
1 cibule
1 vejce
1 lžíce kyselé smetany
sůl,pepř
máslo
polévkový vývar
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nádivka:
Namleté,nebo jemně nasekané vepřové maso se promísí s nasekanou cibulkou,žloutkem 1 vejce,lžící kyselé smetany,solí a pepřem.
Brambory se oloupou,omyjí a nechají se odkapat.Z každé
jednotlivě se odřízne vršek k dalšímu použití jako pokličky a každá brambora se opatrně vydlabe aby se neporušil vnější okraj.Vzniklá dutina se vyplní uvedenou nádivkou,přiklopí se bramborovou pokličkou a celá brambora se sváže pevně nití.
V hlubší pánvi se rozpálí máslo do něhož se nakladou
vedle sebe brambory rozříznutým vrškem nahoru,přiklopí se poklicí a za občasného podlévání teplým vývarem se pozvolna asi 3/4 hod.dusí.
Před podáváním na vyhřáté míse se odstraní nit,kterou jsou brambory obvázány.
Velice chutné a zvláštní.